Afl 6: Voorkom een kanaalconflict – laat je webshop en winkels elkaar versterken!

Het lijkt zo simpel, een webshop runnen naast je bestaande offline sales kanalen. Maar voor je het weet heb je een kanaalconflict gecreëerd waardoor het erg lastig wordt om het maximale uit beide kanalen te halen. Hoe pak je dit kanaalconflict bij de wortel aan en welke praktische kansen zijn er daarmee om fysieke winkels (al dan niet van dealers) en je eigen webshop elkaar te laten versterken?

AFL 5: Kosten besparen met ChatGPT, goed idee?

Ben je meer een lezer? Kosten besparen met ChatGPT, goed idee? teruglezen.

ChatGPT is hét ding van het moment. De chatbot stelt in een mum van tijd een tekst op. Is ChatGPT daarmee nu al geschikt om kosten te besparen op copywriting en content creatie of om meer omzet uit SEO te halen? In 25 minuten ben je bijgepraat!

AFL 4: Digitale experts vinden en behouden

Ben je meer een lezer? Het vinden en behouden van digitale experts teruglezen.

Het vinden van goede digitale specialisten en e-commerce medewerkers is een enorme uitdaging. En eenmaal gevonden ben je er nog niet. Talentvolle mensen zijn zeer gewild en dus wordt er al snel weer aan ze getrokken.  Wat is ervoor nodig om te zorgen dat ze niet na 1,5 jaar weer buiten staan? Luister naar aflevering 4.

Toegift: Hoe blijf jij als Chief op de hoogte

In een wereld waarin digitale veranderingen sneller gaan dan de gemiddelde F1-auto, wil je als Chief op de hoogte blijven. Maar hoe combineer je dat met je drukke baan? Omdat jij het druk hebt, delen Chantal en Rosanne hun tips in slechts 90 seconden!

AFL 3: Hoe omzetmaximalisatie je wendbaarheid onder druk zet

Ben je meer een lezer?
Hier kun je de tekst van aflevering 3 teruglezen.

Wendbaarheid is enorm belangrijk want je bedrijf moet wel flexibel genoeg zijn om op nieuwe kansen en ontwikkelingen in te springen.
Volgens Chantal is de focus op korte termijn omzetgroei en omzetmaximalisatie een eigenschap die de wendbaarheid van de organisatie juist in gevaar kan brengen. Hoe zit dat precies?
We bespreken het in deze derde aflevering.

AFL 2: de afdeling digital zou niet mogen bestaan

Ben je meer een lezer?
Hier kun je de tekst van aflevering 2 teruglezen.

Veel bedrijven hebben een afdeling digital, maar is dat wel zo’n goed idee? Waarom zou de afdelingen digital eigenlijk helemaal niet mogen bestaan?
We bespreken het in deze tweede aflevering.

Pilot: waarom ga je digitaal?

Ben je meer een lezer?
Hier kun je de tekst van aflevering 1 teruglezen.

Digitaal gaan is een no-brainer; iedereen zit online, inclusief jouw klant en dus wil jij daar ook zijn. Wat ons betreft is dit een prima reden om iets met online of digitaal te willen doen, maar moet je wel eerst nog even over wat andere zaken nadenken.
In deze pilot aflevering delen we onze ervaringen die we de afgelopen 15 jaar hebben opgedaan in online en digitaal. In 20 minuten geven we hopelijk genoeg dingen om nog even over na te denken voordat je jouw medewerkers vraagt om aan de slag te gaan.